Alege o periuţă de dinţi mai mică şi cu peri moi.
Există multe tipuri de periuţe de dinţi pentru copii pe piaţă şi poate deveni complicat pentru un părinte să o aleagă pe cea potrivită pentru copilul său. Aceasta trebuie să fie suficient de mică pentru a se potrivi cu gura copilului tău şi să aibă perii moi.
Foloseşte o cantitate mică de pastă de dinţi
Este important să nu foloseşti prea multă pasta de dinţi când îţi ajuţi copilul să-şi cureţe dintii. O cantitate mare de pastă provoacă multă spumă care poate interveni în efectuarea unui periaj corect. În plus, copilul tău poate înghiţi din această pastă, lucru nerecomandat.
Poziţia din timpul periajului
Îţi poate fi mai uşor să stai în spatele copilului tău sau lângă, cu braţele în jurul gâtului acestuia. Ţine periuţa într-o poziţie care să fie confortabilă pentru tine.
Timpul acordat unui periaj
Experţii recomanda ca un periaj corect să dureze aproximativ 3 minute. Poţi urma acest sfat cu ajutorul unui ceas.
Periază măselele prima dată
Este indicat că primele 2 minute de periaj să fie acordate măselelor, pentru că aici apar prima dată cariile. Execută mişcări scurte şi circulare, la fel cum faci cu dinţii tăi, insistând pe suprafaţa de sus a măselelor(de mestecare). Nu uita nici de dinţii din faţă. Încearcă să cureţi ambele suprafeţe ale dinţilor.
Clătirea cu apă
Învaţă-ţi copilul să facă o clătire corectă după periaj. Aceasta trebuie să dureze 20-30 de secunde. Înghiţirea unei cantităţi mari de pastă de dinţi îi poate dăuna micuţului tău.
Folosirea aţei dentare
Este recomandat să începi folosirea atei dentare în momentul în care dintii copilului tău au devenit uniţi (fără spaţiu între ei). Există şi un instrument de plastic care face mai uşor acest proces pentru copii şi îl poţi găsi în farmacii. Efectuează mişcări uşoare pentru a nu răni gingiile.
Felicită-ţi copilul pentru dantură frumoasă
Admirându-i dantura şi lăudând modul în care are grijă de dinţii lui, îl vei încuraja şi va deveni mai interesat de sănătatea dinţilor lui.